Utrechtse Horeca Groep geselecteerd voor definitieve ontwikkeling horecapaviljoen Haarrijnseplas

Utrechtse Horeca Groep is als winnaar geëindigd voor ontwikkeling horecapaviljoen aan de Haarrijnseplas

Na een openbare inschrijving en zorgvuldige selectie van inzendingen is Utrechtse Horeca Groep als winnaar geëindigd en mogen wij het definitieve horecapaviljoen aan de Haarrijnseplas ontwikkelen. Het paviljoen wordt een groene oase en het nieuwe eindpunt voor buurtbewoners, stadsgenoten en dagjesmensen in Leidsche Rijn, dichtbij onze eerste locatie Dengh. De opening is gepland voor het zomerseizoen van 2025.

Duurzaam ontwerp

Het winnende ontwerp van Utrechtse Horeca Groep is een toonbeeld van duurzame architectuur en scoorde het hoogst op de eisen en ambities die de gemeente Utrecht heeft uitgevraagd. Het paviljoen, ontworpen door Monk Architecten, heeft een minimale impact op de omliggende natuur. Het nieuwe horecapaviljoen gaat op in het landschap door de organistische boomconstructies en ronde vormen. De focus ligt op dubbelfuncties: het dak dient als thermische schil en waterbuffer, terwijl dakoverstekken zorgen voor schaduw. Op het dak kunnen bezoekers genieten van het uitzicht en leren ze met behulp van informatiebordjes meer over de aanwezige flora en fauna in de directe omgeving van het horecapaviljoen. Binnenin komt er een verkoelend groendecor en -interieur, en een kas waar de keuken verse groenten en kruiden kan kweken.

Een plek voor iedereen

Perry Overeem: “We zijn vereerd met deze toewijzing om in Utrecht een nieuw en duurzaam strandpaviljoen neer te zetten. Een plek waar de natuurlijke omgeving wordt omarmd en waar mensen van alle leeftijden en achtergronden kunnen ontspannen, socializen en een leuke tijd hebben. Dat is immers waar een strand met een bijhorend paviljoen voor is bedoeld. Onze missie is om de favoriete plek te zijn van onze gasten en medewerkers. Dit gaat op deze hotspot vanaf volgend jaar zomer zeker lukken.”